[O1] Błąd 17972 i 17973 1.8 AGN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Borew
    Classic
    • 2010
    • 13

ja zmienilem w bagazniku na takie i jest duzo lepiej niz na zwykłych

• misq
    Classic
    • 2008
    • 20

Witam. Jestem po wymianie czujnika temperatury na oryginalny( stary działał jak chciał) po wymianie podłączyłem auto pod kompa i skasowałem błąd czujnika oraz dwa błędy przepustnicy 17972 i 17973. W weekend auto znowu zaczęło wariować. Przy ujemnych temperaturach, na zimnym silniku, odpaliłem i miał lekko ponad 1000obr i trzeba było dawać więcej gazu przy ruszaniu żeby nie zgasł. Po przejechaniu 500m zgaszenie i ponownym odpaleniu wszedł na 1200obr i już było ok. Czasem jak odpali z za małym ssaniem i zgaśnie przez nieuwagę to nie odpala normalnie tylko wzrastają obroty wraz z kolejnymi obrotami rozrusznika. Dziś sprawdziłem błędy i pojawiły się błędy 17972 oraz 17973. Raz nawet nie chciał wcale odpalić ( nawet nie próbował łapać) ale wtedy żaden błąd na kompie nie wyskoczył. Przepustnica czyszczona oraz adaptowana przy okazji wymiany uszczelki pokrywy zaworów w lecie i nie było problemów. Dopiero gdzieś od miesiąca wszystko się zaczęło. Proszę o pomoc. Czy potrzebne będą ewentualnie jakieś logi?

Komentarz

Pracuję...